حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

تلاش روسیه برای ایجاد توافق میان ایران و عربستان

نیوزویک مدعی شده روسیه در تلاش است در قالب یک توافقنامه امنیتی در خلیج فارس میان ایران و عربستان سعودی توافق حاصل کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 27
کد خبر: ۱۱۱۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، یک رسانه آمریکایی مدعی شده روسیه در تلاش است باعث حصول توافق میان ایران و عربستان سعودی در قالب یک توافقنامه امنیتی خلیج فارس شود.

طبق نوشته «نیوزویک» تلاش روسیه در قالب ابتکاری موسوم به «برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس» صورت می‌گیرد. مسکو سال ۲۰۱۹ این طرح را به‌روزرسانی کرده و آن را ارائه کرد.

نیوزویک نوشته دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا مخالفتی با این طرح ندارد و مسکو، این مسئله را فرصتی برای پیشبرد آن بر اساس زمینه‌های مشترک با آمریکا می‌داند.

«ویتالی ناومکین»، از پژوهشگرانی که در تدوین «برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس» هم نقش داشته و در حال حاضر ریاست «موسسه مطالعات شرق‌شناسی در موسسه علوم روسیه» را به عهده دارد درباره منافع مشترک آمریکا و روسیه در پیشبرد این طرح می‌گوید: «ما یک تهدید مشترک داریم و آن تهدید جنگ است. نه ایالات متحده و نه روسیه هیچ یک علاقه‌ای به این جنگ ندارند.»

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اشاره‌ای به نام او نشده به نیوزویک گفت: «ما آماده‌ایم همزمان با مخالفت با آن دسته از سیاست‌های روسیه که ضدمنافع آمریکا است با مسکو در زمینه‌هایی که دو طرف منافع مشترک دارند همکاری کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه تصریح کرد: «همزمان ما با متحدانمان در خلیج [فارس]در خصوص مسائل مربوط به امنیت ملی آمریکا، مبارزه با تروریسم، همکاری‌های دفاعی و امنیت منطقه در تماس و رایزنی نزدیک هستیم.»

ناومکین در راستای تلاش‌ها برای پیشبرد طرح روسیه اخیراْ میزبانی نشستی پشت در‌های بسته با حضور کارشناسان روسیه‌ای بود. او می‌گوید هدف این همایش، آغاز کردن یک طرح گام به گام برای حرکت به سمت ایجاد مکانیسمی جدید جهت برقراری امنیت در خلیج فارس است.

یکی از محور‌های اصلی برنامه امنیت جمعی در خلیج فارس، راه‌اندازی سازوکاری قوی برای تنش‌زدایی میان کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق تدابیراعتمادساز نظیر مردود دانستن اقدامات نظامی و احترام به مسائل داخلی است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار